Gratis waardebepaling

Wil je jouw huis verkopen en wil je weten wat jouw huis waard is? Of heb je een waardebepaling van je huis nodig voor een ander doeleinde? Daarvoor bent u ook bij Vastgoed 1 2 3 aan het juiste adres. Ik maak gratis een schatting van de waarde van uw woning. Op basis van mijn opleiding als expert-schatter en mijn jarenlange ervaring  kan ik de correcte prijs van je eigendom bepalen. Samen  bekijken we welke realistische vraagprijs gesteld kan worden om jouw woning zo snel mogelijk – en tegen de beste prijs – te verkopen.


Een kandidaat-koper kan via het internet in enkele ogenblikken tientallen woningen en appartementen in zijn of haar regio vergelijken. Op deze manier kan hij/zij nagaan of een vraagprijs ook overeenstemt met de prijzen van gelijkaardig vastgoed in de omgeving.

Een correcte prijs staat garant voor een vlotte verkoop. Vraagprijs en uiteindelijke verkoopprijs leunen in dit geval vaak dicht tegen elkaar aan. 
Wanneer vastgoed aan een te hoge prijs op de verkoopmarkt geplaatst wordt, riskeert de verkoper de eigendom te "verbranden". Merken zoekers dat een bepaalde eigendom langer dan gebruikelijk te koop staat, dan verzwakt onderhandelingspositie van de eigenaar. Die uiteindelijk geconfronteerd kan worden met prijzen die stukken onder de marktprijs te liggen. 
Plaatst u uw eigendom te goedkoop op de markt, dan verliest u vanzelfsprekend onmiddellijk. Een paar procent onder de marktwaarde verkopen betekent al snel een verlies van een paar (tien-)duizend euro. 

Kortom, het is van fundamenteel belang dat jouw vraagprijs zo dicht mogelijk aansluit bij wat een kandidaat-koper bereid is te betalen. 

 

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons